2013. augusztus 12., hétfő

VBH - azaz Vakációs Bibliahét



Már 12 éve, hogy megszervezem a Vakációs Bibliahetet a KOEN jóvoltából (részletesen róluk itt olvashatsz: www.bibliahet.eu).
Idén az időutazóval utazhattunk vissza az időben, találkozhattunk bibliai személyekkel, és tanulhattunk tőlük ma is nagyon helytálló dolgokat.
Minden nap kézimunkáztunk is a gyerekekkel a sok ének, játék mellett. Ezeket szeretném megosztani veletek.
Első nap Jónás történetéhez bálnákat készítettünk. Nem kell hozzá csupán egy műanyagpohár, egy szál zsenilia, kék karton, kék krepp papír és ragasztó. Íme a kész bálnák:



Az eredeti ötletet itt nézheted meg: http://jennwa.blogspot.ca/2009/06/whale-craft.html

Második nap Zákeus történetéhez kapcsolódva egy fát készítettünk kartonlapra wcpapír gurigából és zöld krepp papírból. A végeredmény mind szép lett. Otthon falra is akaszthatták a munkákat a gyerekek.




Harmadik nap beszélgettünk a megbocsátásról is a gonosz szolga kapcsán, amit Jézus mesél el tanítványainak. Ehhez a történethez kapcsolódva ima-lepkét készítettünk. Ezek is szépek lettek. A gyerekek kérésére ragasztottuk őket hurkapálcára:



Negyedik nap a feltámadásról esett szó, az örömhírről, hogy Jézus él és mi is tanítványai lehetünk. Ezen a napon nem szerettünk volna húsvéti kézimunkát készíteni, ezért szüli-naptárral leptük meg a gyerekeket. Ehhez is kevés hozzávaló kell és egy kis kreativitás. A hónapoknál lecsüngő cérnaszálakon azon családtagok, barátok neveit tüntettük fel, akik abban a hónapban születtek.



 Ötödik nap a Mennyországról tudtunk meg dolgokat a Jelenések könyve alapján. Többek között megtudtuk azt is, hogy Jézus a kulcs a Mennyországba, ezért készítettünk kulcstartókat. Csupán fagyöngyök, kulcstartó karika és erős cérna kell hozzá:




A hét hamar eltelt. Jól éreztük magunkat.
A kézimunkákat pedig ti is elkészíthetitek, jó móka lehet a hűvösbe húzódva elszórakozni velük.

4 megjegyzés:

  1. Tényleg tartalmas hetetek lehetett és a kézimunkák is egyszerűek, de ötletesek.
    Ügyesek vagytok:)

    Üdv: Betti

    VálaszTörlés
  2. Milyen nagyszerű ötletek!!!:)))Gyorsan megvalósíthatóak a gyermekek számára, ami nem mellékes!!!:))) Szép tartalmas hét lehetett egy nemes cél érdekében. Gratulálok, csak így tovább!!!:)))

    VálaszTörlés
  3. Gratulálok, mi is egy ilyen szép biblia héten vettünk részt, képeket megnézheted nálam:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) örülök, hogy tetszenek. Én vajon miért nem tudok benézni hozzád? Remelem még benézel hozzám. Üdv, Mókuska

      Törlés