2014. július 11., péntek

VBH – idén is Bibliai gyermekhét

Az idei bibliai gyermekhét témája a Válaszút volt, amit július első felében szerveztem a gyülekezet fiataljaival, a KOEN jóvoltából (a részletes programról itt olvashattok). Minden nap újabb és újabb bibliai történetet dolgoztunk fel a gyerekekkel, s természetesen nem csak sokat játszodtunk mellette, hanem kézimunkáztunk is.
Az első nap Noé története kapcsán beszélgettünk arról, hogy Isten szemében ki a bolond, s ki az okos, illetve, hogy hogyan látták, látják ma ezt a kérdést az emberek. Idén is kerestünk alternatív kézimunkákat, amik kreatívak, s a gyerekek által kedvelt technikával készülnek.
Így születtek a csodaszép szivárvány – lepkék (mobil), illetve a szivárvány ceruzatartók:



A második nap Gedeonnal indultunk harcolni, s megtanultuk, hogy a kicsi sereg is elég, ha Istenbe veti bizalmát. Ezen a napon (mivel cserépedényeket megfelelőt nem találtunk) papírpohárkákat festettünk, sőt mi több ritmust is megtanultunk vele ütni, amire a hét dalát is rá lehetett énekelni:





Harmadik nap Ruthal és Naómivel indultunk útnak, s megjegyeztük, hogy Isten minden helyzetben törődik velünk. Ezért is készítettünk búza és zab magvaival díszített képrámát:



Dávidról és Góliátról beszélgettünk a negyedik napon, s arról, hogy Isten erőssé tud tenni, ha segítségül hívjuk. A történetből kiindulva a fiúk parittyát készíthettek (és nem csak), a lányok pedig lapos, sima köveket dekorálhattak szalvétával:



Ötödik napon Dávid királyságáról esett szó, hidat építve Krisztus felé, aki a legalázatosabb Király. E beszélgetés kapcsán szó esett arról is, hogy Isten felmagasztalja, naggyá teszi az alázatosat. Ezen a napon egy nagyon egyszerű dobozkát hajtogattunk, majd laskával / száraz tésztával díszítettük (az eredeti ötlet egy frigyláda készítése volt):





A hét pikk-pakk véget ért, de előző évekhez hasonlóan egy játéknappal zártunk, amelyről egy következő bejegyzésben írok bővebben :) 

7 megjegyzés:

  1. A gyerekek sok-sok élménnyel, ismerettel és kedves, maguk készítette ajándékkal lettek gazdagabbak. Jó lehetett. Ötletes dolgokat készítettetek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, valóban gazdagabbak lettek. A visszajelzéseikből azt szűrtük le, hogy a kézimunka volt a a kedvenc tevékenységük :)

      Törlés
  2. Nagyon ügyesek vagytok! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  3. Szépek, különösen a pillangós mobil, ügyesek vagytok!!!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon sok jó ötletet gyűjtöttem Nálad, köszönöm, hogy feltöltötted!:))) Minden jót kívánok!!!:)))

    VálaszTörlés