2015. október 3., szombat

A nyáron is volt VBH

Az idén a nyári bibliai gyermekhét Eszter történetén vezette végig a gyermekeket, akik idén is szép számmal vettek részt a vakációs biblihéten. Erre a hétre készültek a fakanál bábjaim is, amit egy előző bejegyzésben már megmutattam nektek, és amit az idén is a KOEN alapítvány jóvoltából vehettünk a kezünkbe.
Igyekeztem minden napra olyan kézimunkákat válogatni, amik valamilyen formában kapcsolódtak a történethez (annak üzenetéhez, aranymondásához). Maga a program is sok színes kézimunka ötletet tartalmaz, de így sokkal egyedibb lett a mi hetünk.
Első nap a Királyné választás kapcsán nyakbavalók készültek:





Második nap, amikor Eszter megtudja, hogy mi is az ő feladata, mint királyné, külünféle fém dobozokból ima-dobozok készültek, amit persze a gyerekek más célra is felhasználhatnak majd:








A történetben a következő két napon Eszter két vacsorát is rendez. Ezekhez kapcsolódva az első vacsoárára kis üvegekből vázákat készítettünk:







a második vacsorához pedig mécseseket, mely az az napi aranymondás elmélyítésében is segített:





A hét ötödik napján a Purimról esett szó, ünnep melyről oly keveset tudtunk, s tudnak a gyerekek is. Igazi kihívés volt, de megoldottuk :) s a különböző csörgő-börgő hangszerekkel meg is ünnepeltük. Alapanyaguk guriga és sajtos dobozok, kukorica szemekkel megtöltve:








A játéknap idén sem maradt el, de erről egy következő bejegyzésben írok.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ötletes, klassz dolgokat készítettetek.
    Ötletet kaptam, hogy lehet a tápszeres dobozokat hasznosítani :)
    Jó, hogy jelentkeztél!
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszenek s még hasznos is voltam :)
      Puszi

      Törlés