A fondanból elég sok sikeredett elsőre, így ami az előző tortától
megmaradt, azt hűtőbe tettem. De nem ül ott sokáig, mivel újabb születésnap
volt a családban.
Elővettem, de kemény volt, és nem csak a hűtő miatt. Ahhoz, hogy újra
nyújtható, formázható legyen, pár fordulatra (úgy 30 másodpercre) betettem a
mikroba. Majd jól bemargarinozott kézzel átgyúrtam és porcukrozott lapon
nyújtottam.
Az eredménnyel nagyon elégedett voltam:
Ezúttal egy kakaós piskótát sütöttem és egy pudingos krémmel töltöttem.
Íme a krém receptje, amit egy kedves barátnőmtől kaptam:
400g meggybefőtt
(én a meggypálinkáből megmaradt meggyet használtam)
300 ml tej (én 400 ml tettem)
1 csokis puding (itt a fekete csokis pudingot ajánlom, így sokkal finomabb)
3 ek cukor
200 g margarin (mivel több tejet tettem a margarinból olyan 150 g került bele)
100 g étcsokoládé
300 ml tej (én 400 ml tettem)
1 csokis puding (itt a fekete csokis pudingot ajánlom, így sokkal finomabb)
3 ek cukor
200 g margarin (mivel több tejet tettem a margarinból olyan 150 g került bele)
100 g étcsokoládé
Elkészítés:
A 400 ml tejben megfőztem a cukorral elkevert pudingot. Amikor ezzel
megvoltam beletettem a feldarabolt csokit, margarint. Addig kavartam, amíg
elolvadt, majd levettem a tűzről, felét egy tálba öntöttem s belekavartam a
lecsöpögtetett, kimagozott meggyet, majd a kettévágott piskótába tettem. A
másik felével kívülről vonta be a piskótát.
Mikor kihűlt, ráhelyeztem a fondantot, díszítettem és szállításig hűtőbe
tettem. A családnak nagyon ízlett, főként a férfiaknak a meggy pálinkás íze
miatt :)
Ha olyan alkalomra késztitek a tortát, ahol gyerekek nem lesznek, akkor
mindenkép érdemes a meggypálinkából megmaradt meggyet felhasználni. Garantált a
siker. ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése